🚙 Nakúpte nad 19 EUR a huňatú objednávku vám doručíme zadarmo. 🛍️

Lokálna a udržateľná výroba

Doprava zadarmo od 19 €

Až 60 dní na vrátenie tovaru

Objednajte si aj telefonicky

Máte nejakú otázku? Napíšte nám e-mail na
info@oveckaren.sk
Výrobky z ovčej vlny - Ovečkárna.sk
Máte nejakú otázku? Napíšte nám e-mail na
info@oveckaren.sk

Upečte si s nami tradičné buchty podľa receptu od našich babičiek

02.08.21 18897x prečítané

Zdieľať



Pretože všetci radi maškrtíme, rozhodli sme sa s vami podeliť o náš obľúbený recept na Honzove buchty s lekvárovou náplňou. Práve tento recept sa často dedí z generácie na generáciu a každá rodina má svoj osvedčený postup. A pretože Honzove buchty sú u nás veľmi obľúbené, veríme že budú chutiť aj vám.

My sme sa do pečenia pustili v nedeľu a rovno sme vyskúšali naše nové zástery, varešky a ďalšie produkty do domácnosti. A ak vás zaujíma, ako naše buchty chutili malým stravníkom, môžete sa pozrieť na fotografie na konci receptu ...

JANKOVE BUCHTY S LEKVÁROVOU NÁPLŇOU

SUROVINY:

  •  30 g droždia
  •  250 ml mlieka
  •  60 g práškového cukru
  •  500 g polohrubej múky
  •  štipka soli
  •  1 vanilkový cukor
  •  3 vajcia (žĺtky) 
  •  100 g masla 
  •  lekvár

POSTUP PRÍPRAVY (90 MINÚT):

1. Najskôr sa pustíme do prípravy kvásku. Do misky si odlejeme 100 ml mlieka, ktoré mierne zohrejeme, aby nebolo studené ani horúce. Do neho pridáme lyžičku cukru a rozmrvené droždie. Všetko premiešame metličkou a necháme odpočinúť do vykysnutia. Asi 10 minút ⏳.

2. Zvlášť do väčšej misy zmiešame múku so soľou, zvyškom cukru a žĺtkami, ktoré oddelíme od bielkov. K tomu opatrne primiešame už hotový kvások. Nakoniec pridáme polovicu rozpusteného masla, opatrne zamiešame a necháme kysnúť zhruba 40 – 60 minút ⏳.

3. Po vykysnutí cesto spracujeme a rozvaľkáme pomocou dreveného valčeka na výšku 1 cm. Takto nachystané cesto rozkrájame na rovnako veľké kúsky. Keď máte radi menšie buchty, alebo je vás v domácnosti viac, plát cesta môžete rozdeliť až na 30 dielov. My však preferujeme veľké buchty, tak cesto nakrájame na 12 rovnakých dielov.

4. Na každý diel cesta vložíme lyžicu lekváru a cesto z každého rohu zabalíme, aby náplň vôbec nebolo vidieť. Takto prichystané diely vložíme spojom dolu rovno do pekáča, ktorý vymažeme zvyškom masla. A potom cesto necháme ešte 10 minút ⏳ odpočinúť.

5. Medzitým si rúru predhrejeme na 180 °C a potom pečieme zhruba 20 minút ⏳. Správne upečené buchty spoznáme podľa zlatistej farby, alebo vyskúšame zapichnúť do cesta špáradlo. Keď špáradlo nezostane lepkavé, cesto je hotové. Buchty necháme vychladnúť a potom pocukrujeme práškovým cukrom cez malé sitko.

Veríme, že vám Jankove buchty budú chutiť a prajeme vám dobrú chuť.

Pozrite sa, ako sa nám pečenie podarilo

Páčil sa vám tento príspevok? Pošlite ho ďalej…



Kam ďalej?

Dni Marianne 2024 so zľavou 25 %
Akcie a súťaže

Dni Marianne 2024 so zľavou 25 %

10.09.24Mgr. Zuzana Šimková25355x prečítané1 minúta čítania

Vyhoďte si z kopýtka a užite si nákupy v Dňoch Marianne 2024 so zľavou 25 %. Nakúpte od piatku 20. 9. do pondelka 23. 9. 2024 so zľavovým kupónom a ušetrite.

Prečítať
Novinky 2024 pre útulný domov aj chalupu
Novinky

Novinky 2024 pre útulný domov aj chalupu

12.07.24Mgr. Zuzana Šimková3413x prečítané5 minúty

Objavte novinky z prírodných materiálov na rok 2024, ktoré do vášho domova a chalupy prinesú pocit pohodlia a krásu z prírody.

Prečítať
Recyklované materiály - krok pre budúcnosť
Rady a tipy

Recyklované materiály - krok pre budúcnosť

13.06.24Mgr. Zuzana Šimková4004x prečítané5 minúty

Dajte šancu odevom a obuvi z recyklovaných materiálov. Pomôžete znížiť spotrebu odpadu na Zemi, dáte materiálom druhý život a ešte z toho budete mať dobrý pocit.

Prečítať
Máte nejakú otázku? Napíšte nám e-mail na
info@oveckaren.sk

Vložiť do košíka

Farebné varianty

Vyberte veľkosť

Detail produktu

Bééé, ja som Dorotka,

nerada ruším, ale potrebujem od vás kopýtko na to, že môžem zaznamenávať, ako sa vám páči v Ovečkárni. Len takto sa vám totiž budem môcť venovať so starostlivosťou, ktorú si zaslúžite. Na svoje kopýtko vám môžem odprisahať, že všetko čo zistím, u mňa zostane v bééézpečí.

Nastavenie

Bééériem si na starosť vašu spokojnosť. Dajte mi vedieť, s ktorými cookies môžem pracovať a pamätajte si, prosím, že zmeny v nastaveniach sa prejavia iba pre prehliadač, ktorý práve používate. Svoje preferencie môžete kedykoľvek jednoducho zmeniť v pätičke webu.

Viac informácií o tom, aké dáta Ovečkáreň ukladá, nájdete tu.

Technické cookies sú nééévyhnutné pre správne fungovanie webu a všetkých jeho funkcií.

Umožňujú mi ukazovať vám huňatú ponuku na základe vašich preferencií. Tiež mi dovoľujú zobrazovať vám na webe len to, čo vás naozaj zaujíma.

Pomáhajú mi hľadať chyby a merať výkon webu. Vďaka nim sa môžem starať o to, aby ste s nákupom v Ovečkárni boli vždy spokojní.

Tieto cookies sú bééézvadné. Okrem webu sa s vami totiž môžem stretávať aj na sociálnych a reklamných sieťach, kde sa starám, aby pre vás reklamy boli zaujímavé.